Team Toolbox

Wilt u meer informatie? Download onze brochure.

Toolbox

Transactionele analyse

 

Verandering is ongeveer de enige constante bij veel organisaties. Vaak zijn de gedragspatronen van mensen (lees ‘cultuur’) de moeilijkste factor in het gehele proces. Uit talloze literatuur blijkt dat échte verandering alleen ontstaat als mensen ook een persoonlijke ontwikkeling doormaken. Dat kost tijd en is niet eenvoudig te realiseren.

Agile werken

 

Een van de pijlers van het Agile gedachtengoed is hoge betrokkenheid en onderlinge interactie, zoveel mogelijk in de vorm van persoonlijk contact. Dit vraagt van ‘Agile-werkers’ om zich breed te ontwikkelen op bijvoorbeeld onderstaande vlakken.

Deep Democracy

 

Deep Democracy is een innovatieve en zeer krachtige methode om met groepen te werken en naar organisaties te kijken. Door deze methode in te zetten kun je als leider of facilitator zorgen dat besluiten genomen worden met 100% draagvlak en dat de wijsheid van de afwijkende stem gebruikt wordt…

Lencioni

 

Het feit dat je capabele mensen bij elkaar hebt, betekent niet dat je een succesvol team bent. De theorie van Lencioni geeft mooi inzicht in wat de ingrediënten zijn van een effectief team. Dit doet hij aan de hand van een piramide. Net als bij een piramide moet de onderste laag stabiel zijn om verder te kunnen bouwen aan de bovenste lagen.

Programmatisch werken

 

Programmatisch werken draagt altijd bij aan een meer doelgerichte aanpak en meer inzicht in de effecten van (voorheen losse) inspanningen.

Verbindend communiceren

 

‘Verbindend communiceren’ biedt een methode om duidelijkheid te krijgen in communicatie en begrip en verbinding te scheppen tussen mensen. Praktisch en functioneel communiceren op een manier die leidt tot verbinding en betrokkenheid met jezelf en anderen.